Elérhetőségeim

Bemutatkozom   Je me présente    Tanítási módszereimről  Szolgáltatásaim  Könyveim  Referenciáim  Partnereim  Ezeket tanuljuk1  Ezeket tanuljuk2


Moulin Rouge

BATEAU MOUCHE

Disney Land Parizs

Disney Land Parizs

Notre Dame
Notre Dame

MARCHÉ DE PO
MARCHÉ DE PO

 

Tanítási módszereimről

A francia nyelvet 35 éve beszélem és 18 éve rendszeresen tanítom. Ez általában elég szokott lenni ahhoz, hogy valakit felkészítsek nyelvvizsgára, versenyre vagy érettségire. Ha egy tanítvány már nem kezdő, gyakran elhozza azokat a könyveket, amelyekből már tanult, hogy azokat folytassuk. Ez természetesen megoldható, viszont ahhoz, hogy nyugodt szívvel elengedjek valakit vizsgára, tudnom kell, hogy megtanult-e minden olyan nyelvtant, amely elvárható az adott szinten. Ezért mindenkivel végigvesszük az általam legjobban ismert 26 leckés tankönyvet és munkafüzetet, amelyhez hanganyag is van. Ez a könyv a Francia nyelv alapfokon, Kaposi Tamásné és Laurence Leuilly tollából. A munkafüzetet Kripkó Edit írta, címe: Francia fokról fokra.

Ezeket azért szeretem, mert bennük a nyelvtan egymásra épül, a témák egyszerűek, de hasznosak a mindennapi életben. Mellette persze szükség van egyéb modernebb témákról is tanulni, mint az Európai Unió, a környezetvédelem, stb. Ezekhez is vannak könyvek, feladatok, amikhez természetesen segítek hozzájutni. A fordítási gyakorlatokat újságokból vagy nehezebb könyvekből szoktam feladni házi feladatnak. A fogalmazásokat és a fordításokat a következő órára javítom ki, hogy ne menjen el vele sok idő, és óra elején megbeszéljük a hibákat. Nyelvtant soha nem magyarázok franciául, mert azt tartom, hogy ott nem lehet találgatni, azt meg kell érteni. Viszont ha a diák olyan szinten beszéli a nyelvet, hogy ez megtehető, akkor az egész óra alatt szinte egy magyar szó sem hangzik el. A tempót is ő határozza meg attól függően, hogy mik a céljai, és mennyit tud készülni. Az elmúlt években egyébként több felsőfokú, szakmaival bővített középfokú, alapfokú és igen sok középfokú nyelvvizsgán szerepeltek eredményesen a diákjaim, de soknak csak az ötös érettségi volt a cél. Mindig őszintén szoktam megmondani, hogy mennyi esélyt látok a sikeres nyelvvizsgához. Úgy érzem, hogy ennyivel tartozom a diákoknak.

A nyelvet a Skype használatával is oktatom, 'virtuális' tanítványaim főleg külföldön élő felnőttek.


Skype nyelvoktatás megoldható:
emodi-tibor11  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Last changed: 07/18/20 Copyright or other proprietary statement goes here.
For problems or questions regarding this web contact [ProjectEmail].
Last updated: 07/18/20.